Bilişim Teknolojileri

Erkan Ulu Okulları olarak, okulumuz müfredatında Programlama (Kodlama), Robotik ve Grafik Tasarım derslerine büyük önem veriyoruz.

Amacımız, hızla gelişen teknoloji çağında, öğrencilerimizi karşılaşabilecekleri her türlü yeniliğe bugünden hazırlamak.
Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, bilişim teknolojilerinin tüm değerlerini onlara kazandırmak için müfredatımızı da sürekli geliştiriyoruz.

İlkokul  öğrencilerimiz, “yaşayan sınıf” konseptli bilişim laboratuvarımızda haftada 2 saat (80 dakika) ders alıyorlar.

Derslerimiz üç temel başlıktan oluşuyor:

• Programlama
  • Robotik
  • Tasarım

Erkan Ulu Yaşayan Sınıf Konsepti

Bütün branş derslerinde olduğu gibi bilişim teknolojileri derslerinde de planlı dersler işleyebilmek ve derslerde eğitim teknolojilerinden yararlanabilmek çok önemli.

Dersler, öğretici olduğu kadar eğlenceli ve teşvik edici de olabilmeli inancı ile dizayn ettiğimiz sınıfımızda, öğrencilerin serbest çalışmalarını teşvik edebilmek için olabildiğince bağımsız çalışma alanları oluşturmaya çalıştık.

Öğrencilerimizin kullandığı yüksek donanımlı bilgisayarları sınıfımızda bulunan grup çalışma masalarında da rahatça kullanabilmeleri için laptop olarak tercih ettik.

Duvarlarımızı öğrencilerimizin kendilerini özgürce ifade edebilmeleri ve o güne iz bırakabilmeleri için kullanabilecekleri fikir panoları yerleştirdik.

Sınıf kütüphanemizi ilgimizi çekecek ve bize yardımcı olacak kitaplar ile oluşturduk.

Sınıfımızın içerisinde ve dışarısında bulunan “okumalık köşeleri”mizde birbirimiz ile paylaşmak istediğimiz makaleleri, haberleri koyabileceğimiz küçük alanlar oluşturduk.

Bir Gmail iş ortağı okul olarak öğrencilerimize derslerinde kullanabilecekleri ve aynı anda arkadaşları ile ortak projeleri aralarında kilometreler olmasına rağmen sorunsuzca yapabilecekleri alanlar açtık.

Bilişim sınıfımızın teknik altyapısı:

• 20 adet Macbook
  • 5 adet Max 3D Yazıcı
  • 20 adet Robotik Seti
  • 50 adet Renkli Filament (PLA, Ahşap, Bakır, Metal)
  • 1 adet Mühendislik Panosu
  • 1 adet Kitaplık