Çocukların gelişiminin en hızlı olduğu dönem, 0-6 yaş arasındaki erken çocukluk dönemidir. 7 yaş öncesinde alınan okul öncesi eğitim, özgüvenli, kolay iletişim kurabilen ve sosyal bireyler yetiştirmenin en önemli adımıdır.
Erkan Ulu Anaokulunda, zengin öğrenme ortamları ile merak duygusu beslenen, sorgulayan, yaratıcı fikirler üreten, bilişsel süreç becerilerini kazanmış öğrencilerin, sosyal-duygusal gelişimleri de desteklenerek, kendini ifade etme becerisine sahip, özgüveni yüksek, mutlu bireyler olması hedeflenmektedir.
Anaokulunda çocukların bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak, tüm gelişim alanlarını destekleyen etkinlikler ve öğrenme ortamları oluşturulmaya özen gösterilmiştir. Çocukların zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerinin bireysel düzeylerine uygun uyarıcı ortamlarda desteklenmesi, onları ilköğretime hazırlaması bakımından önemli bir süreçtir.
Bu doğrultuda öğrencilerimiz, akademik süreçte yararlandığımız kaynaklarla çevresel farkındalığını arttıracak, genel kültür merakını, araştırma ve sorgulama isteğini güdüleyecek temalar ve detaylandırılmış konuları ile tanışacaklardır. Gelişim dönemlerinden en önemlisi olarak kabul edilen okul öncesi döneminde var olan potansiyeli ortaya çıkarmak için, anaokulumuzda müfredata uygun etkinlikler ve çeşitli branş dersleri ile öğrencilerin tüm gelişim alanları desteklenmektedir.
Türkçe Dil Etkinlikleri
Dili doğru ve etkili kullanma, anlama ve dinleme becerileri kazandırılarak çocukların kendini ifade etme becerisinin en üst düzeyde olması hedeflenir.
Fen Etkinlikleri
Çocukların çevresinde olup bitenlere karşı duyarlılık kazanması önceliği ile merak duygusunu besleyen, soru sormaya ve bir sorunu tanımaya yönelten, çözüm üretme fırsatları sunan etkinliklerle doğal öğrenme ortamında buluşan öğrencilerimiz, öğrendikleri bilgileri günlük hayata aktarması noktasında desteklenir. Yaparak yaşayarak dâhil oldukları bu öğrenme süreci doğrultusunda çocukların meraklı, araştıran, sorgulayan, çözüm üreten bireyler olması hedeflenmektedir.
Matematik Etkinlikleri
Matematiksel kavramların eğlenceli oyunlar yoluyla verilmesi ve işlem becerilerinin etkinlikler ile desteklenmesi sonucunda çocukların matematiği sevmeleri ve günlük yaşantılarında en etkili şekilde kullanmaları hedeflenmektedir.
Sanat Etkinlikleri
Çocuklara çeşitli çalışmalarla yeteneklerini keşfetme fırsatları sunularak yaratıcılık, hayal gücü, el becerisi ve estetik duygusunun geliştirmesi hedeflenir.
Oyun Etkinlikleri
Oyun çocuğun en doğal öğrenme ortamıdır. Çocuklar oyun yolu ile keşfeder ve öğrenirler. Oynadıkları oyunlar çocukların duygularını, yeteneklerini geliştirdiği gibi ilgi alanları noktasında bilgi edinmemizi sağlar. Bu bağlamda hazırlamış olduğumuz oyun temelli etkinlikler eğitim programımızı daha eğlenceli hale getirmekle birlikte, çocuklar için de öğrenmenin kalıcı olmasını hedefler.
Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları
Sesleri ayırt etme, dinleme, hissetme, kelime dağarcığını arttırma, sözlü anlatımlara teşvik etme, el-göz koordinasyonu ve kalem kullanma becerilerini geliştirme çalışmaları ile ilkokula temel oluşturacak okuma yazma farkındalığının oluşması hedeflenmektedir.
Branş Dersleri
- Drama
- Görsel Sanatlar
- Beden Eğitimi
- Müzik (Ritim) Eğitimi
- Seramik Eğitimi
- Robotik ve Kodlama Eğitimi
- Satranç
- Dans
- Çocuk Felsefesi
- İngilizce Dil Eğitimi