Beden Eğitimi ve Spor

Okulumuzda beden eğitimi dersleri; öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
Öğrencilerimizin BASKETBOL, VOLEYBOL, FUTBOL, MASA TENİSİ, CİMNASTİK, HENTBOL, ATLETİZM, TENİS çalışmalarıyla bu sporlarla tanışır, bu sporların kurallarını ve becerilerini öğrenirler.
Spor kulübü çalışmaları ile de dünyada yeni meydana çıkmış spor branşlarıyla tanışır ve okul spor gazetesi çıkarmak gibi sosyal sorumluluk projelerine kendilerini adarlar. Böylelikle ufku geniş bir birey olma doğrultusunda emin adımlarla yol alırlar.
Öğrencilerimiz, sportif etkinliklere katılır aynı zamanda da iş birliği içinde çalışan, yardımlaşan, sorumluluk sahibi, liderlik yapabilen, fair-play ilkesi gereğince dostça mücadele eden ve kazananı kutlayan, yararlanılan araç-gereçleri iyi kullanan ve koruyabilen öğrenciler olarak yetişirler.
Okulumuzda düzenlediğimiz sınıf içi sportif turnuvalarla öğrencilerimiz, sportif organizasyonlara katılma, mücadele duygusunu yaşama, spor karşılaşmalarını centilmenlik sınırları içerisinde seyretmeyi de öğrenirler.
Öğrencilerimize beden eğitimi ve spor aracılığıyla kazandırmayı hedeflediğimiz diğer özellikler de şunlardır:
1. Kişisel özelliklerini olumlu yönde geliştirmek,
2. Zamanı doğru kullanmak,
3. Zihinsel-mental dayanıklılığı artırmak ve kendine güven duygusunu geliştirmek,
4. Pratik çözüm yolları bulmak,
5. Oyun yoluyla zihinsel dinlenmek,
6. Egzersiz yolu ile vücudu sağlıklı tutmak,
7. Sağlıklı bireyler olabilmek için beslenmenin önemini, hijyeni, zararlı alışkanlıklardan korunmak.