Biz Kimiz

Erkan Ulu

40 yılı aşkın süredir sadece eğitimin içinde biri olarak binlerce öğrencinin geleceğe yetişmesine katkıda bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

Tunç Ulu

Teknolojik Tahta ve iPad ile eğitim gibi inovasyonların tasarlanmasını sağlayan Tunç Ulu bundan sonra da teknoloji araçlarını eğitimle buluşturmaya devam etmeyi amaçlıyor.

Zeynep Ulu Banaz

Erkan Ulu Eğitim Merkezinin kurumsallaşma sürecini yöneten Zeynep Ulu Banaz, güçlü ve çağdaş bir yapı kurmak ve bunu geliştirmek amacıyla yenilikçi bir bakış açısıyla çalışmalarına devam ediyor.

Tarihçemiz
Erkan Ulu, kişisel olarak 1982 yılından itibaren anadolu liseleri ve kolejlere bizzat öğrenci yetiştiren, sadece sınavlara değil hayata hazırlamayı öncelik edinmiş biri olarak eğitim dünyasında haklı bir yer edindi. Bu süreçte Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve hatta din dersi de veren biri olarak kendisine “Aspirin Hoca” lakabının takılmasına yol açtı.

1982-1997 yılları arasındaki ilkokul 4 ve 5. sınıflarla yapılan çalışmalar OKS’nin devreye girmesi ve ilköğretimin 8 yıla çıkması ile birlikte 1997 yılından itibaren 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile çalışmaya başladı.

2005 yılına kadar kişisel olarak verdiği grup dersleri, bu tarihten sonra oğlu Tunç Ulu’nun da katılımıyla daha da güçlendi.

2000-2008 yılları arasında Nişantaşı’nda yapılan çalışmalar 2008 yılından itibaren Fulya’da Otim Binası’na geçerek Erkan Ulu Eğitim Merkezi’nin açılması ile farklı bir kulvara kaydı. SBS süreci ile birlikte 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilere okul sonrası gerek okula destek gerekse de SBS’ye hazırlık çalışmaları yapıldı. Öğretmen kadrosunun zenginleşmesi ve aynı vizyonda harmanlanmış eğitimcilerin yetişmesi bu zaman dilimine denk gelir.
2011 yılında yeni bir atılımla teknolojik eğitime yatırım yapan Erkan Ulu Eğitim Merkezi, iPad ile eğitim yapan ilk kurum olma özelliğini taşımaktadır. Yaklaşık 10 yıldır akıllı tahta ile, 7 yıldır da iPad ile eğitim yapan kurumumuz bu alanda teknolojiyi eğitim dünyasında verimli kullanma ve bir amaçtan ziyade bir araca dönüştürme yolunda oldukça yol kat etmiştir.

2013 yılından itibaren TEOG sisteminin devreye girmesi ile Erkan Ulu Eğitim Merkezi, bu sınavlara hazırlanan öğrencilere yoğun okul sonrası destek çalışması verdi.
Sınavla öğrenci alan Erkan Ulu Eğitim Merkezi, uzun yıllar verdiği yüksek düzeydeki akademik altyapı ve tempolu eğitim ile hem öğrencilerinin üst sıralardaki okullara girmesine destek oldu, hem de onların girdikleri okullarda fark yaratan ve rahat bir lise hayatı geçirmelerine yardımcı olacak altyapıyı vermeyi hedefledi.

2015 yılında dershanelerin dönüşüm süreci ile birlikte Erkan Ulu Eğitim Merkezi, Erkan Ulu Özel Ortaokulu’na dönüşerek uzun yıllardan beri gerçekleştirmek istediği okul projesine adım atma fırsatını yakaladı.

2016-2017 yılında okul olarak 2. eğitim-öğretim yılını tamamlayan Erkan Ulu Okulları, 2017-2018 öğretim yılı itibariyle Ortaköy’deki yeni kampüsünde ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Yıllarca öğrencilerinin %70’i en yüksek puana sahip ilk 5 okula giren Erkan Ulu Ekosistemi, bu alandaki tecrübesini okul ortamında, yeterli zaman diliminde, konusuna hâkim yüksek performansta öğretmen kadrosu ile hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerine aktarmayı hedeflemektedir.